Det har vært en stor etterspørsel for trådløse ørepropper de siste årene, og du har mange modeller å velge mellom. Uten ledninger som går mellom hodetelefoner og telefon, vil ikke trådløse ørepropper begrense bevegelsen din. Det er nyttig for pendling og generell hverdag og flott hvis du er den sportslige typen.
Noen trådløse ørepropper har ikke en kabel eller nakkebånd som forbinder øreproppene sammen, noe som betyr at de ser ut som ørepropper. Andre ørepropper inkluderer støydempende teknologi, berøringskontroller, bærevesker som kan doble som bærbare lader, og noen modeller kan til og med skryte av en innebygd pulsmåler.
Og nå er det modeller som tilbyr tilgang til personlige assistenter som Amazon Alexa, Google Assistant og Siri. Bare si ut forespørselen din, så gjør de hva du sier.
Med all denne teknologien som tilbys, er det ikke rart at mange selskaper slipper trådløse ørepropper. Flere valg er alltid bra for forbrukerne, men det kan gjøre at det å finne de beste trådløse øreproppene kan være litt av et minefelt.
Heldigvis er hjelpen tilgjengelig. Vi har avrundet de beste trådløse øreproppene på markedet.
1. Sony WF-1000XM3
WF-1000XM3s tilbyr solid og stabil Bluetooth-tilkobling og fantastisk støydemping, noe som er et tydelig hakket over de andre konkurrentene.
Passformen, batterilevetid og lydkvaliteten er utmerket. De har flere gummi- og skumputer enn andre konkurrenter (så den passer for alle typer ører) enn de andre konkurrentene og har intuitive berøringskontroller for avspilling og volumkontroll. Selv om disse øreproppene er små gir de fantastisk lyd.
Du får seks timers avspilling, mens oppladingsetuiet har nok strøm til ekstra tre ladinger, og gir totalt 24 timer når du bruker Bluetooth og støydemping. I tillegg er det en hurtigladefunksjon: 10 minutters lading puster 90 minutters liv i disse øreproppene.
Ganske enkelt, disse er noe av de beste trådløse øreproppene som er tilgjengelig på markedet i dag.
2. Sennheiser Momentum True Wireless 2
Sennheiser Momentum True Wireless 2s gir en rekke forbedringer sammenlignet med forgjengerne og en av de mest raffinerte lydene vi har hørt fra et par trådløse ørepropper.
Designet ser omtrent det samme ut som originalen, men det har vært en svak estetisk finjustering. Øreproppene er litt slankere, så de stikker mindre ut fra ørene dine, og enda viktigere er at de er mer behagelige å ha på plass for lange økter. En av de største endringene er introduksjonen av støydempende, som fungerer ekstremt bra og er ganske på nivå med Sony WF-1000XM3. De er fine å bruke også da de har berøringsfølsomme puter på hver ørepropp for å kontrollere musikkavspilling og funksjoner.
Batterilevetiden er også konkurransedyktig, med en enkelt lading som gir syv timers avspilling og oppladingsetuiet gir ytterligere tre ladninger, noe som gir den totale batterilevetiden på 28 timer.
Lydkvaliteten, er ekstremt raffinert og sofistikert. Sennheisers presenterer et detaljert lydbilde med imponerende skala og autoritet. De er litt dyrere enn andre trådløse ørepropper, men hvis budsjettet ditt kan strekke seg er disse øreproppene verdt å kjøpe.
3. JBL Reflect Flow
JBL er et kjent navn når det kommer til trådløse sportsørepropper, og JBL Reflect Flow gir mye valuta for pengene.
Disse øreproppene er veldig bra, spesielt hvis du vil ha en bass-tung lyd for treningsstudioet - uten å ty til hodetelefoner som dekker ørene. Du får 10 timers batteri pluss ekstra 20 timer fra oppladingsetuiet, og en rask 10-minutters lading vil gi en times avspilling.
Med riktig gummitupp gir de en stabil passform som holder dem trygt på plass når du takler alle slags atletiske aktiviteter.
En viktig funksjon er omgivelsesmodus: trykk på venstre ørepropp og volumet synker, slik at du kan snakke med andre uten å fjerne øreproppene.
4. Bose SoundSport Wireless
Komfortabel, flott lyd, sprutsikker, tåler mange ulike værforhold og overlever svette treningsøkter. Disse trådløse øreproppene har mye å tilby. De er mer allsidige enn de fleste takket være deres spesielle passform for å holde dem i ørene, noe som betyr at du kan ta deg en tur og ikke bekymre deg for at de faller ut.
Lyden er suveren, full av trøkk, kraftig bass som skal få deg til å løpe den litt raskere. De er pålitelige også, uten problemer med det trådløse signalet og brukervennlige kontroller.
På oppsiden har de IPX4-karakter, noe som betyr at de ikke kan være under vann, men takler svette og sprut bedre enn vanlige øretelefoner. Tillegget av NFC-teknologi betyr at de er spesielt enkle å koble sammen med Android-enheter.
Hvis den ganske gjennomsnittlige batterilevetiden ikke er en dealbreaker, vil du like disse øreproppene - de er komfortable og lyden er flott.
5. Bose SoundSport Free
Lyden til disse øreproppene er kanskje ikke like bra som de på toppen av denne listen, men disse Bose-ene kommer fremdeles med mye å anbefale. De graver ikke inn i ørene dine, så de er behagelige å bruke i lengre perioder.
SoundSport Free-ørene er designet med sportslige typer i tankene. De er både svette- og vannavstøtende, og har en passende robust følelse. Kontrollene som er på øreproppene er veldig nyttige og sparer deg for å ta ut telefonen når du er ute å går. Øreproppene holder seg pent holdt på plass takket være Boses StayHear-gummipropper som har små vinger som hviler mot innsiden av øret for ekstra stabilitet.
Fem timers batterilevetid skal være nok for en treningsøkt, og oppladingsetuiet gir ekstra ti timers strøm.
Til tross for at disse er egnet for sporty folk tilbyr disse øreproppene veldig god lyd. Den er fet og balansert, med rik, vektig bass og skarpe høydepunkter. Disse sportslige, funksjonsrike øreproppene gjør mye bra og er absolutt verdt å sjekke ut.
6. Apple Airpods Pro
Disse øreproppene er en oppgradering av de orginale Airpodsene på alle mulige måter. De gir aktiv støydemping, mye bedre passform og et forbedret design.
For prisen er de imidlertid ganske kostbare, og kan som sådan ikke kalles de aller beste trådløse hodetelefonene der ute.
Når det er sagt, hvis du er en iPhone-bruker som leter etter noen godt tilpassede ørepropper med sterk lydkvalitet, kan du gjøre mye verre enn de nye AirPods - redesignet gjør at de langt mindre sannsynlig vil falle ut, og de ekstra mikrofonene gir sterk støydemping).
Lydkvaliteten til AirPods Pro har absolutt forbedret seg siden forrige iterasjon - det er en bemerkelsesverdig vekt på vokal og bass, noe som betyr at disse øreproppene er bedre for pop-fans enn de som liker en mer naturlig presentasjon som gir seg til klassisk musikk eller mer orkestrale lyder
Hva er fordelene med trådløse kontra kablede ørepropper?
Hva betyr mest for deg: bekvemmelighet, lydkvalitet, pris eller lang levetid?
Det er to hovedgrunner til å velge kablede ørepropper fremfor trådløse. Velg først kablet hvis du ikke vil takle lading av batterier. Lading kan være upraktisk, og batterier mister kapasiteten over tid, og når til slutt et punkt der de ikke kan lades i det hele tatt - noe som betyr at du kanskje trenger å kjøpe nye ørepropper hvert par år. Kablede ørepropper trenger aldri lading og vil vare lenger, slik at de generelt sett er en bedre langsiktig investering. For det andre koster kablede ørepropper (enten det er budsjett eller høyere) mindre enn trådløse. Bluetooth-teknologi koster penger, så når du kjøper trådløse ørepropper går endel av kostnaden til dette. Trådløse ørepropper er imidlertid mer fri å bruke, spesielt når du trener. I tillegg har mange telefoner ikke lenger en hodetelefonkontakt, så da trenger du en adapter for kablede ørepropper.
Bør jeg kjøpe trådløse hodetelefoner eller ørepropper?
Når du tar denne beslutningen, er det viktig å tenke på hvor og hvordan du skal bruke utstyret ditt. Du har tre faktorer du bør vurdere: lyd, batterilevetid og passform. Generelt høres hodetelefoner mer romslig ut enn ørepropper. Dette er fordi små drivere av høy kvalitet koster mer å lage, så for å oppnå samme lydkaliber som du får med hodetelefoner, krever selskaper ofte mer for ørepropper. Den større størrelsen på hodetelefoner betyr også at de kan ha større batterier, noe som resulterer i at de varer lengre enn ørepropper før du må lade dem opp. Hodetelefoner er ikke like egnet til trening som ørepropper, og føles ikke like behagelige å ha på for folk med briller eller visse frisyrer - eller folk som er følsomme for følelsen av et pannebånd på hodeskallen. Så avhengig av hvilken av disse faktorene som er den viktigste for deg, kan den ene eller den andre vise seg å være et bedre valg.
Kan AirPods (og andre trådløse ørepropper) falle ut av ørene dine?
Hvis de passer deg godt, bør helt trådløse ørepropper holde seg på plass. Men fordi ører kommer i forskjellige former, kan ikke alle få en sikker passform med et bestemt øreproppdesign. Ørepropper med et bulkete design eller en stilk som henger ned (som AirPods) er mer utsatt for tyngdekraft eller støt som gjør at de kan falle ut. Det er mer sannsynlig at en ørepropp med en stabiliserende vinge eller en krok over øret holder seg, men det ser ikke like bra ut. Se etter trådløse ørepropper som kommer med flere plugger i forskjellige størrelser, og eksperimenter for å finne riktig størrelse tips for øregangen. En plugg lagd av skumgummi kan tilpasse seg ørekanalens form for å gi en mer stabil passform. Sjekk også manualen eller produsentens nettsted for å sikre at du har plassert øreproppene riktig.